Ekonomi

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Fakültesi Ekonomi lisans bölümünde eğitim almak için uzman Eğitim Danışmanları...

Ekonomi

Ekonomi

Nahçıvan Üniversitesi’nin Ekonomi ve Yönetim Fakültesi’nde yer alan Ekonomi lisans derecesi, öğrencilere ekonomi teorisinde bir temel sağlamanın yanı sıra ekonomik meseleleri ve sorunları analiz etmek ve anlamak için gereken araç ve becerileri sağlayan bir lisans programıdır. Müfredat tipik olarak mikroekonomi, makroekonomi, istatistik, ekonometri ve uluslararası ekonomi, çalışma ekonomisi ve kamu ekonomisi gibi çeşitli uzmanlık alanlarındaki dersleri içerir. Üstelik Azerbaycan Türkçesi veya İngilizce eğitim dili seçenekleriyle, tercih ettiğiniz dilde eğitim alabilirsiniz. Hemen Nahçıvan Devlet Üniversitesi Türkiye Temsilcilisi Eurostar ile iletişime geçip aklınıza takılan konular hakkında ayrıntılı bilgi alın.

Öğrenciler bu temel derslere ek olarak finans, muhasebe ve matematik gibi ilgili alanlarda da dersler alabilirler. Lisans programı ayrıca öğrencilerin araştırma yapma ve stajlar veya diğer deneyimsel öğrenme fırsatları yoluyla pratik deneyim kazanma fırsatları da içerir. İktisat alanında bir lisans derecesi, öğrencileri işletme, finans, devlet ve danışmanlık gibi alanlarda çeşitli kariyerlere ve ayrıca iktisat veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda daha ileri eğitim almaya hazırlayabilir.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi – Ekonomi Bölümü

4 Yıllık lisans eğitimi veren bölümde 14 öğretmen ve 1 laboratuvar asistanı görev yapmaktadır. Bölümün 14 bilimsel-pedagojik çalışanından 6’sı tam zamanlı ve 8’i yarı zamanlı öğretmendir. Bölüm çalışanlarının 4’ü doçent, 2’si kıdemli öğretmen ve 11’i öğretmendir. “Ekonomi” bölümünde, yüksek öğrenimin lisans ve yüksek lisans düzeyinde aşağıdaki uzmanlık alanlarında personel eğitimi verilmektedir:

Lisans düzeyinde

  1. Ekonomi – Azerice dilinde öğretilir (tam zamanlı ve yarı zamanlı bölüm);
  2. Ekonomi – İngilizce öğretilir.

Yüksek lisans

  1. Ekonominin Düzenlenmesi – Azerbaycan Dilinde;
  2. İşletme Organizasyonu ve Yönetimi (Bankacılık)-MBA
  3. Ekonominin Düzenlenmesi – İngilizce Dilinde

Nahçıvan Devlet Üniversitesi

Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan’ın Nahçıvan şehrinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 1923 yılında kurulmuştur ve Azerbaycan’ın en eski üniversitelerinden biridir. Üniversite, mühendislik, tıp, hukuk, eğitim ve beşeri bilimler gibi alanlarda bir dizi lisans ve yüksek lisans programı sunmaktadır. Üniversitenin ayrıca tarih, dilbilim ve bölgesel kalkınma gibi alanlara odaklanan çeşitli araştırma merkezleri ve enstitüleri vardır. Üniversite, araştırma ve yeniliğe büyük önem verir ve öğrencilerini araştırma projelerine ve uluslararası akademik değişim programlarına katılmaya teşvik eder.

 

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!