Azerbaycan Türkçesi Hazırlık Okulu

Nahçıvan Üniversitesi Azerbaycan türkçesi Hazırlık Okulu, sizi fakülteye hazırlayacak donanımlı eğitimi alacaksınız. Azerbaycan Türk...

Azerbaycan Türkçesi Hazırlık Okulu

Azerbaycan Türkçesi Hazırlık Okulu

Nahçıvan Üniversitesi Azerbaycan Türkçesi Hazırlık Okulu nda dil hazırlık eğitimi alan öğrencilerin başarı ile mezun olmaları, onları fakültede eğitim almaya hazır hale getirecektir. YÖK tarafından tanınan bir okul olarak, Nahçıvan Üniversitesi YÖK diploma denkliği avantajları sunar. Ayrıca aldıkları eğitimle gençlerimiz Azerbaycan ve birçok ülkede de mesleklerini yapabilirler. Eğitim Azerbaycan Türkçesi olarak verilmektedir ve gerekli dil eğitimi de verilir. Nahçıvan Üniversitesi geniş kampus alanı ile öğrencilerin derslerinin yanında, sosyal etkinliklerini de doyasıya yaşamalarına olanak sağlamaktadır. Birçok ülkeden yaşıtlarınızla kaynaşmak eminiz ki eğitim alırken sizi de memnun edecektir. Bir dünya üniversitesinde eğitim alacaksınız. Birçok uluslararası üniversite birliği ve çok sayıda üniversite ile işbirlikleri olan üniversite öğrenci olmak önemli bir ayrıcalıktır. Bu şansı değerlendirmenizi öneririz.

Azerbaycan Türkçesi

Hem Azerice hem de Türkçe, eski Sovyetler Birliği’ni oluşturan ülkelerin ana dilleridir. Ancak farklı tarihlere sahipler ve ayrı milletler olmak için farklı yollar izlemişler. Hem Azerice hem de Türkçe artık kendi ülkelerinin resmi dilleridir. Bu nedenle edebiyatta, eğitimde ve medyada hem Azerice hem de Türkçe kullanılmaktadır.

İki dil bir ölçüde karşılıklı olarak anlaşılabilir; Bunun nedeni, sondan eklemeli bir dil olan Türkçedeki ortak kökenleridir. Hem Azerbaycan hem de Türkçe alfabenin aynı harflerini kullanır ve benzer gramer yapılarına sahiptir. Her ikisi de kendi dillerini yazarken hem Azerice hem de Türkçe için ortak olan Arap alfabesini kullanır. Hem Azerice hem de Türkçe, ilgili dillerin benzer fonetik özelliklerinden dolayı benzer bir telaffuzu paylaşır. İkisi de ortak bir yazılı biçimi paylaşıyor ve her ikisi için de Latin tabanlı bir alfabe var – Arapça’dan Türkçe’ye bir değişiklik.

Dilbilimsel olarak konuşursak, iki dilin yazım sistemlerini karşılaştırarak Azerice’yi Türkçe’den ayırmak kolaydır. ‘a’, ‘x’, ‘z’ ve ‘q’ harfleri her dilde farklıdır, son üçü hem Azerice hem de Türkçe’de farklıdır. Her dilde farklı telaffuz edilen bazı harfler de vardır – örneğin, ‘t’ Azerice’de yumuşak bir ‘d’ sesidir, ancak Türkçe’de sert bir ‘d’ sesidir. Ek olarak, belirli ünsüz kümeleri de iki dil arasında farklılık gösterir – içinde hem sert bir ‘k’ sesi hem de yumuşak bir ‘g’ sesi bulunan biri de dahil. Bu gibi farklılıklar, ilgili dilleri konuşurken Azerbaycan Türkçesi ve Türkçe arasında ayrım yapılmasına yardımcı olur.

Azerice’yi Türkçe’den ayırmanın bir başka yolu da kültürel adaptasyondur- çünkü Azerbaycan bir zamanlar Rus İmparatorluğu’nun bir parçası olduğu için, Rus kültürünün birçok yönü günümüz Azerbaycan’ına sızmıştır. Bu, hem Azerice hem de Türkçe tarafından kullanılan Latin kökenli yazılar yerine Kiril alfabesini birincil yazı sistemi olarak benimsemeyi içerir. Azerilerin çoğunun ikinci dil olarak Rusça konuşmasına karşın, Türklerin çoğunun ikinci dil olarak Almanca konuşması da dikkate değerdir. Bu kültürel adaptasyon, Azerbaycan Rusya’dan bağımsızlığını ilan ettikten sonra bile ortalıkta kaldı; Ancak son zamanlarda Azerbaycan dışında yaşayan Azeriler arasında Azerbaycan müziğini ve edebiyatını tanıtarak Azerbaycan kültürünü yeniden kazanma yönünde bir hareket var.

Azerbaycan coğrafi olarak Türkiye’ye Rusya’dan daha yakın olduğu için, her iki ülkenin kültürel etkileri günümüz Azerileri üzerinde etkili olmuştur. Bu, ana dilleri olan Azerice’yi etkilemeyi ve onlara ikinci bir Türkçe dili vermeyi içerir. Türkçe, komşu kültürlerden özellikler almış olsa da, Azeriler kendi özgün Türkçe biçimlerini konuşmaya adapte olmuşlardır. Bu sebeple Türk öğrenciler dahi tüm öğrenciler Azerbaycan Türkçesi Hazırlık Okulu ile başlar.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!